Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
   Projecte Pastoral
   Projecte Social
   Projecte Educatiu
   Projecte Cultural
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   02 de maig de 2024
 
Projecte Pastoral Projecte Pastoral

Motivacions i visió de conjunt


És imprescindible assumir els objectius per tal de dur a la pràctica un conjunt d’accions pastorals i fer que es vagin realitzant. Però entre els objectius i les accions, i en funció d’uns i altres, hi ha la important qüestió de les motivacions i del convenciment, amb una visió de conjunt de tot el pla.

En primer lloc, cal que la informació sobre l’Any Jubilar sigui general i molt àmplia, que arribi a totes les persones de la nostra arxidiòcesi. I també cal que s’expliquin bé les expressions pròpies d’aquest Any: com és què és un jubileu, què vol dir rebre el do del jubileu, parlar d’un temps especial de gràcia… Per tot això cal incidir en el que és el pecat, el sagrament de la reconciliació, la conversió…

S’ha de fomentar l’esperit de pregària i resar freqüentment l’oració de
l’Any Jubilar i fomentar també la religiositat. És necessari fer ben feta la pastoral ordinària, la qual també pot tenir, i ha de tenir, tota ella un caire i una ambientació jubilar.

Per a aconseguir els objectius i les programacions de l’Any Jubilar és necessari que tots els qui tenen responsabilitats a nivell diocesà, a les parròquies, comunitats, moviments, associacions, és a dir a totes les institucions, grups, organitzacions… eclesials es prenguin seriosament el compromís de donar a conèixer l’Any Jubilar, i en concret aquestes propostes d’accions pastorals, que tinguin el convenciment que l’Any Jubilar pot dinamitzar les nostres comunitats cristianes, que estudiïn amb els altres responsables la manera de portar a la pràctica aquestes propostes i que realitzin les accions concretes que s’hagin de fer i que s’hagin programat.

En aquest sentit el Consell Pastoral Diocesà va fer esment dels preveres, dels consells pastorals, dels qui tenen responsabilitats a les parròquies, dels catequistes, dels religiosos i religioses, dels responsables dels col·legis de l’Església, dels professors de religió, dels responsables de moviments, p.e. dels caps de l’escoltisme, dels esplais… en general de tothom que tingui alguna responsabilitat eclesial. També és important per a poder realitzar tot això que hi hagi un bon nombre de voluntaris que ajudin en les diferents tasques que cal fer a tots els nivells.

Sense deixar de tenir present tothom, el Consell Pastoral Diocesà va fer un esment explícit de les famílies, p.e. oferint benediccions de taula amb referència jubilar; dels joves, p.e. proposant itineraris a peu per anar a Tarragona; de la gent gran, p.e. facilitant-los l’anada als llocs jubilars, i dels qui són usuaris freqüents d’Internet, p.e. oferint-hi vídeos breus, vídeos explicatius…

També es va fer esment que cada lloc d’Església, sobretot les parròquies, hauria de tenir algun signe visible de l’Any Jubilar, p.e. una pancarta, unes llànties… Són visions de conjunt, conviccions, actituds, decisions i actuacions necessàries per a portar a la pràctica aquestes propostes d’accions pastorals, que han de ser les que han de donar sentit eclesial profund a totes les celebracions de l’Any Jubilar.



 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER